tinggalkan link anda.. tq :)

10 Disember 2013

Kenapa Pilih SHAKLEE?


Assalamualaikum wb.t.

Alhamdulillah, kita terus diberi kesempatan oleh Allah untuk terus bernafas hari ini.. sebelum tu, ayuh semua!sama-sama doakan sahabat-sahabat & saudara mara kita yang sedang diuji Allah dengan bencana banjir.. walaupun sedang dalam kepayahan & sedih..ingat! setiap apa yang Allah jadikan pasti ada hikmah disebaliknya,InsyaAllah..
Orait..berbalik kepada tajuk.. Kenapa Pilih Shaklee? 


Alhamdulillah dengan ini diumumkan..cewahhh! mengalahkan hapa lagi.. 

takda la..sebenarnya nak bagitau yang saya sekarang ni juga merupakan SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR yang sah atas ID 1076583..ataupun mudahnya member of Shaklee.. *errr dah berbulan jadi ahli baru sempat nak update kat blog..pemalas ko!


Kenapa saya pilih SHAKLEE?


*First.. sebab saya sendiri dah cuba SHAKLEE!!
Mula tu rasa takut,risau tak yakin semua ada lah.. boleh ke ni? selamat ka? caca merba jugak la dok pikiaq nak cuba ke tak.. sebab pernah cuba produk lain tapi macam tak berhasil sangat plus agak mahal.. tu yang rasa macam serik. tapi ntah camna terbuka hati nak cuba jugak.. beli dari sorang akak kat fb.. 2 produk dengan bajet bawah RM100..murah kan u ollss? harga pon mampu milik gituww.. dan alhamdulillah rasa serasi dengan diri ni.. then selepas beberapa kali dok order dari akak tu, terus terpikir why not kalau diri sendiri jadi member shaklee je kan? lagi mudah..ni semua sebab I dah jatuh cintan utk terus consume shaklee ni..tak rugi u ollsss.. *asal u ollss u olls plak ni..semacam aih! (-_-')
ape2 pon saya nak ucapkan jutaan terima kasih utk mummy sy Kak Nurhanis merangkap my guider sebab banyak bagi tunjuk ajar sepanjang saya join dalam shaklee ni..

*Second...sebab kandungan yang digunapakai Shaklee.. waaa dah macam assignment..siap point2 bagai kan.. :P
Saya ni cerewet sikit bab ni.. bukan apa,kalau kita main tangkap muat ja consume apa2 ja produk boleh memudaratkan badan kan.. tak gitu?? so, sebelum jadi perkara yang tak diingini, lebih baik berjaga-jaga la kan..then kaji punya kaji.. terus tertarik dengan produk2 keluaran Shaklee.. sebab Shaklee ni bukan ubat yang ada drug & membahayakan.. Shaklee is about Supplemen.. kandungan dari tumbuhan dan nutirisi2 yang terbaik yang pasti selamat dan HALAL.*memang confirm Halal & dah ada sijilnya ok.. tambah plak takda side effect yang meragukan..yang ada saya kaji dan baca pun..ramai yang bagi feedback positif tentang macam2 produk shaklee yang ramai dah cuba..confirm ramai dah tau kan apa set yang shaklee tawarkan..

So, sejak saya jadi ahli ni saya makin seronok.. tambah2 bila customer tanya itu ini..saya tak rasa rimas sikit pon! saya rasa teruja.. sebab bila saya bagi info pada customer automatik saya sendiri boleh tahu dan lama kelamaan saya sendiri hafal.. alhamdulillah.. bukan mudah ye nak consult orang..takot2 salah info ke ape ke..tak ke naya.. tu yang kena tahu dan kaji dulu sebelum sampaikan kt orang..baru la datang keyakinan tu..

dan satu lagi benda penting bila jadi saya jadi ahli shaklee ni.. saya bukan jual produk atas sebab NAK KAYA.. no no no! kalau ada rezeki lebih tu, alhamdulillah..nikmat dari Allah.. dan jual BUKAN NAK UNTUNG BERJUTA.. memang betul, ada yang cakap...alaaaa nama pon berniaga,confirm la nak untung.. tapi bagi saya, ITU BUKAN PRINSIP SAYA..kalau saya berniaga untuk kaut untung saja, lebih baik saya berhenti,dan saya jual emas permata, jadi tokey KFC ka, coolblog ka *eh! tetiba kempunan coolblog honeydew..argh!!.. haaaa..camtu! kalau saya betul2 nak untung sangat, confirm saya jual harga mahal2 punya..kaya kaya!!hahahahaha *gelak jahat*.. tapi prinsip saya.. saya bukan nak jual semata-mata,tapi saya TOLONG & KONGSI.. tthats mean saya nak tolong siapa2 ja yang ada masalah kesihatan dan berkongsi kebaikan produk2 SHAKLEE.. dan apa2 sekali pun, kita hanya berusaha, Allah yang menyembuhkan..kena yakin tu!

cukupla kot kali ni dok membebel..mesti hangpa pon tak larat nak baca dah kan..heeeee~
Orait..sesiapa yang berminat nak order ataupun untuk dapatkan maklumat lanjut tentang produk shaklee, boleh terus PM FB: Cik Nasiha ataupun SMS/WhatsApp 0134420115.. ANDA CUBA ANDA TAHU.. harga pasti terbaik.. kita usaha..insyaAllah biiznillah..


Notakaki: Boleh rujuk gambar di atas untuk order.

1 ulasan:

  1. Alhamdulillah ! Kami dah bersama Shaklee , anda bila lagi ?

    BalasPadam

Surat cinta

kena tengok..