tinggalkan link anda.. tq :)

19 Mac 2013

K E N A N G A N T E R I N D A H


Assalamualaikum sahabat2...


Bila kira2 balik, hampir 8 bulan meninggalkan dunia blog.. rindu jugak nak aktif berblogging mcm dulu..tapi apakan daya,banyak urusan yang perlu diselesaikan..start bulan 6 tahun lepas, saya buat latihan mengajar di SMKPBG,Parit Buntar,Perak. Alhamdulillah, dapat buat praktikal kat sekolah lama saya *aishh..awat ayat jd skema ja nih*.. 

Saja nak kongsi detik-detik manis bergelar guru di sekolah sendiri.. eehh dah basi la cerita mu nih...tapi biar la..nak share jugak! :P 

Masa praktikal tu saya kena mengajar Tingkatan 2 & 4.. Tingkatan 2 ngajar subjek Pendidikan Islam & Bahasa Arab.. Tingkatan 4 pulak, subjek Pendidikan Islam & Pendidikan Syariah Islamiah. Emm boleh tahan la budak2 sekarang.. tak boleh nak marah, kalau marah dilawan balik..kalau ditegur, buat macam tak dak muka ja..aihhh..nak terkeluar jugak ar silat kekadang tu..tapi apakan daya..tu la cabaran namanya..tak gitu cikgu2 sekalian? cewahhh macam seru cikgu 1 dunia.. 

Disebabkan malas nak taip panjang berjela tuh.. eden tempek gambor je la ye.. 

bersama pelaja2 muslimat.. 4AGAMA.. rindu kalian..

5 superhero membentang.. *5 ja laki dlm kls ni,.pupus maybe..huhu*

OK.. time ni cikgu2 pulak kena buli..kena buat gaya rabbit..sobsob :(

Masih malu2 nak membentang..hehe

Ni tingkatan 2RKA2 ..
Hanya mampu terkedu melihat ketinggian diri sendiri..sobsob~

Mana ustazahnya? (T_T)
Kelas paling lawak & nakai..hehe

macam2 gaya la depa nih..

hehehe.. likeeee

pelajar: kami buat mcm drama "Mimpi Cinderella" ni ustazah..
saya:  (-__-')

ni antara pelajar yg rajin masuk kelas..
yg lain..memonteng ja kja.. hurmm

Alhamdulillah..dapat pengalaman yang banyak sepanjang berada di sekolah ni..tempat yang melakar 1001 kenangan.. di sekolah ini saya bergelar pelajar dan juga guru.. belajar dari tahun 2002 sampai 2006 ditambah pula dengan kenangan2 di asrama Panglima. memang sangat2 terindah..dan kenangan ketika bergelar guru di sini..walaupun hanya 4 bulan mengajar di sni, kenangan pahit manis suka duka semua ada..memang ku akui *ehh macam tajuk lagu Hafiz pulak*, pengalaman sebagai seorang & pelajar memang sangat berbeza walaupun di tempat yang sama.. cewahh macam sajak pulak dah..heee

Ok dah2..kang melalut ja lebih..hehe..setakat ni dulu la corat coret kenangan terindah dengan pelajar2 kesayangan saya ni..ekceli banyak lagi gambar yang nak share.maybe akan disambung dalam post berikutnya.. malas nak bergantung harap dekat line tenet yg mcm kura2 patah kaki nih...

** to be continue.. in syaa ALLAH..

YA ALLAH..KEKALKANLAH KASIH SAYANG ANTARA KAMI.. BERIKAN ANAK-ANAK DIDIKKU KEJAYAAN DI DUNIA & AKHIRAT...




1 ulasan:

  1. rindu depa juga la ustazh....

    BalasPadam

Surat cinta

kena tengok..